30 Dec 2011

Berat Badan Turun Slps ambil SET B dan LECITHIN....!!

Hari ini sy nk kongsikan cerita dgn anda pengalaman pengguna Shaklee stlh menggunakan Set B + Lecithin...jom..;)
___________________________________________________________________________
as salam semua..

Selepas bersalin... benda paling penting bagi ibu selain baby dan bf mesti lah berat badan kan..hehee.. risau woo kalau tak turun banyak... tapi.. bila ibu menyusukan baby.. untuk diet dan makan ubat2 kurus sume adalah sgttt tak sesuai.. dikhuatiri menjejaskan berat badan baby.. jadi camne? ramai ibu2 menyusukan baby yang nak kurus... kan..kan.. meh kita lihat testimoni teman yana ni..

Hai berjumpa lagi kite kali ni.. hari ni saya nk bercerita plak mengenai pengalaman saya time ambik set penyusuan Shaklee bersama Lecithin…. Amalkan set menyusu ni memang best sgt2.. sebabnya susu saya semakin meningkat lagi2 menyusukan anak kembar.. bukan tu je.. badan saya lebih cergas dan hari2 g kerja ceria manjang… walopon malam2 tak cukup tido… melayan karenah si kembar tu bergilir2 nk nyusu.. huuuu….
Bukan tu saja…. apa yang menggembirakan hati saya ialah berat badan saya turun dengan cepat sekali….. meh saya tunjukkan gambar saya time raya tahun lepas ek.. jeng.. jeng.. jeng…. 

raya tahun 2010
hmm masa ni berat badan.. kus semangat…. nk tgk gambar raya time ni pon macam tak best je…..jom tgk gamba raya tahun ni plak… jeng.. jeng..jeng..

raya tahun 2011
Berbeza tak? hehehe… Seronok sangat time jumpa sedara mara dan kawan2 yang dah lama tak jumpa diorang tegur saya dah kurus.. ada plak yang tanya “ko g London Weight Management ke?” hehehe…. waaahhhhh!!! saya suka sangat dgn produk Shaklee.. I Lebiu lah!! Ahakss!!!!
* credit
_________________________________________________________________

Impikan berat yg ideal slps bersalin???Jom cuba Set B + Lecithin dgn hrga yg istimewa...juga blh dptkan set trial+free gift dgn hrga yg lbh hebat!!sms sy di 019-9142713 sekarang!! penjimatan berganda...

HB dari 9.3 ke 11 .1 dalam masa sebulan.. Happy, syukur, bangga... TQ Allah...

Jom saya nk kongsikan pengalaman Srifairus yang mengalami Hb rendah semasa hamil....


________________________________________________________________


credit


Salam..

hari nie aku pg buat check up kat KKIA Salak.. n hari nie satu perkara yang mengembirakan aku telah berlaku... nak tau tak apa??
Masa kandungan aku hampir 5 bulan : HB aku 9.1 jer ( mkn obimin yg Dr bagi jer)... sbb aku tak lalu nak mkn suplemen shaklee. Obimin all in one la konon kan... tak lalu ni penangan mabuk yg agak teruk.. masa ni aku check kat  klinik swasta.. Dr tu cakap continue jer mkn obimin tue... 

Atas kesedaran itu, dan aku sedar perlu konsisten balik amik shaklee, aku mkn on off suplemen shaklee nie ikut apa yg aku suka.. paling aku suka adalah Vit B compleks n Vitalea... Vitalea ni mmg ada zat besi untuk membantu meningkatkan HB akau nie..

masa kandungan aku 6  bulan setengah : HB dah naik ke 9.6. Masa ni aku dah pindah rumah dari Seri Kembangan ke Salak Tinggi.  KKIA kat sini tengok HB aku masih terlalu rendah... padahal dah naik sebenarnya... Dia suggest aku amik Ferum Fumarat sampai 4 biji sehari, Vit C, and Asid folic. 

Kandungan aku 7 bulan: HB aku makin turun... jadi 9.3... after 2 minggu consume suplement yg Dr bg... oh tidak.. masa aku amik fumarat tue, aku mcm keracunan mknn.. jd cirit birit la.. nak muntah la.. mmg tak boleh nak telan..

bermula dari situ, aku tekad nak istiqamah mkn suplemen shaklee semula walaupon kadang2 aku alpa.. Asyik outstation memanjang ... payah... Walaupon aku dah boyot.. dah kerja.. nak buat cmne.. kan.. tu belum lg sibuk hal Family (kenduri kendara adik beradik yg nikah n tunang...) huhu

Hari nie kandungan aku dah 8 bulan : dan hasilnya masa ujian darah hari nie, aku punya HB dah naik jadi 11.1...alhamdulillah.. syukur Ya Allah... 

Sekali lagi aku telah ditunjukkan dengan keberkesanan shaklee nie dengan ketara... syukur Ya Allah..



__________________________________________________________


Jadi..kepada anda yg Hb rendah,jgn terlalu risau..stiap mslh pasti da jln penyelesaiannya...Set A (vit C + Vitalea + B Complex) adlh sesuai utk anda...pm atau sms sy 019-9142713 utk mendapat promosi yg hebat...Juga boleh dptkan Set Trial bg anda yg kekangan kewangan...;)

Atasi Hb Rendah Ketika Hamil....


Anda mengandung??risau bila nurse/doc ckp Hb anda rendah????Pelbagai cara anda dah buat dan macam2 vitamin  dah ambik tapi masih tak berjaya naikkan Hb tu?Cubalah supplement SHAKLEE utk kehamilan anda...ramai pelanggan yg gembira setelah mencubanya...:) jom kita share citer drp seorg pelanggan Adda stlh mengambil Set A Shaklee utk kehamilan beliau kali ini.. 

                                                                                                                                                    _________________
''Dulu Hb iena 5-6 je ..nak jejak 7 pun susah tau..masa pregnantkan Irish paling tinggi pon 8..biarpun dah makan pil zat besi doc bagi..tetap jugak x naik2..kali ni kejap je dah 10.3..''


Itulah sms yang menggembirakan yang Adaa terima siang tadi..Iena ni salah seorang customer Adaa yang baru mencuba Shaklee..Iena ada anemia dan bila pregnant tau2 lah kan, yang tak anemia pon hb boleh jadi rendah..apatah lagi dia ni..so doktor sgt lah risau n recommend her untuk makan hati lembu dan apa2 yang boleh menaikkan hb lah..disbbkan tak sanggup nak menelan, Adaa cadangkan Iena ambil SET A yang mengandungi Vitalea (multivitamin with iron), b complex dan vitamin c..dan hasilnya..Alhamdulillah..naik hb Iena kan Iena kan :)

Iena yang ceria hehe

Bukan tu je, ade lagi sms Iena yang menggembirakan heheh meh2 nak share

''Doc pakar ni tanye kot2 Iena berubah hati makan hati lembu, Iena cakaplah Iena makan Shaklee..tu dia cakap Shaklee mmg bagus..otak baby jadi sangat cergas, dia mmg sarankan pun..tu yang Iena rasa baby Iena lasak lain macam..''

'ade lagiiii...

''Doc pakar tu cakap, vitamin Shaklee adalah vitamin paling elok untuk makan walaupun tak pregnant..dia cakap dia sendiri bagi mak ngan ayah dia makan..''

tu diaaa..begitulah pendapat seorang doktor pakar..Doc ni sangat hepi sbb Hb iena ni improve sgt2..sampai terkeluar semua cerita pasal Shaklee hehe 

                                                                                                                                                   

Terujakan bila dgr citer Pn.Iena ni??!!kepada anda yg mengalami mslh yg sm,cubalah atasi dgn mengambil Set A ini..boleh jgk add on dgn Ostematrix jika anda selalu lenguh pinggang dan rasa kebas2...selamat mencuba!!!



Set A

1) B-Complex 120 tab : RM43
2) Vitalea  120 tab       : Rm 71
3) Vitamin C 180 tab   : RM 71


Bagi anda yg kekangan budget untuk mendapatkan Fullpack, kami ada menyediakan Euphoria Trial pack untuk kegunaan selama sebulan beserta free gift n consultation juga..bg yang ingin mencuba fullpack, dapatkan harga istimewa dari sy, PM sy di 019-9142713 @ fb Yati Md Zain..;)

Salam Sayang..
Ibu Iman

29 Dec 2011

Parut Hilang dalam 25 hari..!


Makin lama makin glemer set Euphoria Skin Care Set ni...alhmdlh,kebanyakkan pengguna akan memberikan komen yg positif slps merasainya...;)

Di sini saya ingin kongsikan pengalaman Puan Syafiza yang mempunyai masalah parut di muka kesan pembawakan anak dan beliau kini telah menjadi sebahagian daripada keluarga Euphoria sebagai biz partner kami untuk berkongsi tentang kebaikan produk Shaklee. Perkongsian ini telah mendapat keizinan daripada Puan Syafiza.

credit to Puan Yati Napi

"Assalamualaikum..Kak Yati..Hari ni fiza nk bg testimoni...ehehe...

Alhamdulillah dh 25 hari Fiza mkn Set D+GLA ni..Bersyukur sgt2..Sebelum ni asyik jaga luaran je..Fiza mengalami parut pembawakan baby yang sangat teruk..Muka jadi gatal2 dan meninggalkan parut yang sangat bodoh..:(..Sebelum ni dh macam2 produk kecantikan dr yg murah sehinggakan yang mahal tapi takde perubahan pun..Segala treatment la apa la semua dah try tp xde perubahan yg habis duit je..

Fiza sangat2 bersyukur kepada Allah S.W.T. kerana membuka pintu hati Fiza untuk mencuba vitamin Shaklee ni. di saat Fiza hampir2 tak percaya pada segala produk kecantikan ni..Sebelum ni fiza ada jugak ambik Tab X..

Seminggu je makan Set D ni dh ada orang tanya Fiza.."Eh, pakai produk apa sekarang??" Nampak sgt kan muka Fiza sebelum ni sgt2 teruk..Sedih sgt tau bila orang tanya mcm tu..huhu..Raya Haji lepas family Fiza datang beraya di rumah Fiza..Mak dan kakak pun tanya benda yang sama..Ye la sebelum ni asyik tukar produk je..Hubby pun ckp lps ni jangan tukar2 produk dh..Makan vitamin je..=) Sangat2 gembira dan bersyukur sangat2 kerana mendapat sokongan dari suami..

Alhamdulillah dgn DISIPLIN DAN MINUM AIR YANG BANYAK Fiza dh nampak perubahan pada wajah Fiza..Suka sangat!!"



credit to Puan Syafiza
Anda berminat???tunggu apa lagi?????PM sy di 0199142713 @ fb Yati Md Zain sekarang!!harga hebat menanti anda..juga boleh didapati dlm Set Trial Pack utk anda yg kekangan budget..;)


27 Dec 2011

PriCe List Trial Pack

Semua tawaran dan pek mini ini hanya boleh di dapati secara esklusif dari saya dan jaringan saya iaitu Euphoria GBS. Ia TIDAK di tawarkan/ di jual / di sediakan oleh mana-mana di Malaysia.  Sebarang penolakan pihak lain tidak menjadi tanggungjawab kami.
Harap Maklum.
Penghantaran adalah 2-3 hari bekerja. Penghantaran akan dibuat pada hari yang sama jika pembayaran dibuat awal sebelum jam 12 tengahari pada hari bekerja. 


Euphoria Trial Packs  :

Euphoria Optimum Health Set RM75 only * FREE POSTAGE
30 tabs of Mulvitamin, B coms, dan 30 tabs Vitamin C.

Euphoria Breasfeeding Set RM80 only * FREE POSTAGE
30 tabs of Multivitamin, B com, Vitamin C dan 90 tabs Alfalfa.

Euphoria Breasfeeding B1 Set RM130 only * FREE POSTAGE
30 tabs of Multivitamin, B com, Vitamin C dan 330 tabs Alfalfa.

Euphoria  Confinement Set RM100 only
* FREE POSTAGE
40 tabs of Multivitamin, B com, Vitamin C and Zinc

Euphoria Skin Care set  RM80 only * FREE POSTAGE
30 tabs of B com, Vitamin C and Vitamin E.

Euphoria Breastfeeding Enhancement Set RM139 only * FREE POSTAGE
 30 tabs of Multivitamin, B com, Vitamin C dan 90 tabs Alfalfa & 120's Kalsium

Euphoria Feminin Set * FREE POSTAGE
RM120(60 days): 60's Vitamin E dan 180's Alfalfa.
RM70 (30 days): 30's Vitamin E dan 90's Alfalfa

Euphoria Multiple Five Set RM80 only * FREE POSTAGE
60 tabs of Vitamin C, 30 tabs of B com and 120 tabs of Alfalfa

Euphoria Immune Booster   RM70 only * FREE POSTAGE
10 sachets of Nutriferon

Euphoria Preggy Set 
 First Trimester RM130
Second Trimester RM170.


Sekali lagi ditegaskan bahawa TRIAL PACK/ PEK MINI INI  TIDAK di tawarkan/ di jual / di sediakan oleh mana-mana Malaysia.  Sebarang penolakan tidak menjadi tanggungjawab kami.
Harap Maklum.    


credit

Anda berminat??boleh sms kan di 019-9142713 @ fb :yati md zain sekarang..



RamBut Anda GuGur???


Fobia bila tgk Rambut anda banyak gugur??lebih2 bila dah bersalin??

Supplement ape yang  penting untuk membantu pertumbuhan rambut serta menguatkan kutikel rambut?.. Jawapannya adalah Zinc.

Basically,perlu konsisten mengambil :
Vitamin C untuk memastikan sel dilindungi dari sebarang bentuk karsinogen serta memelihara sel rambut dari rapuh.
vitalea (Multivitamin)-memenuhi keperluan 12 vitamin dan 7 galian 
B complex memastkan agar rambut nampak terurus dan tidak kusam.



 Zinc untuk menggalakkan pertumbuhan rambut serta menguatkan lagi kutikel rambut

Lain2 petua dan amalan ialah:
  • menggunakan syampu rambut yang "mild" dan tidak terlalu kuat sehingga boleh merosakkan kutikel rambut.
  • membiasakan menggunakan minyak rambut Johnson & Johnson atau minyak zaitun untuk memastikan rambut tidak terlalu kering dan rapuh.(Thanks N for infosharing)
  • walau apa pun usaha kita..pastikan istiqamah dan sabar dalam mengamalkan supplemen dalam diet harian...jangan mengharap result yang drastik...dan yang penting jangan lupe berdoa dan tawakal pada Allah….InsyaAllah dimakbulkan doa kita...



HARGA BAGI SET C :
Trial pack : RM 80 termasuk pos = 40bj vit C + 40bj Zinc + 40bj Vitalea + 40bj B Complex
Full Pack  : RM 225 (WM) termasuk pos
Full Pack  : RM 246 (EM) termasuk pos

Mahu mencuba???Boleh sms kan kepada saya 019-9142713 atau boleh guna ID saya 867582 di mana2 branch Shaklee berdekatan

Set D (Skin Care)


SET D : SKIN CARE
1) Vitamin E-Complex
2) Vitamin B-Complex
3) Vitamin C

Trial pack : 30 bj vit c + 30 bj vit e + vit b-complex = RM80 termasuk pos
Full pack : RM246 (WM) termasuk pos
Full pack : RM266 (EM) termasuk pos

Vitamin E wujud di dalam semua tisu dan sel badan. Ia melindungi tisu dan sel dari kerosakan disebabkan radikal bebas yang terhasil di dalam badan dan memainkan peranan yang penting di dalam kawalan sistem imunisasi badan. Peranan Vitamin E menangani pembiakan sel kanser telah terbukti. Ia juga berperanan membantu menghindar penyakit jantung.

Vitamin C adalah vitamin yang sangat sangat rapuh. Ia mudah rosak pada suhu yang terlalu tinggi. Maka apabila cuaca panas, vitamin C dalam badan yang sedia ada akan musnah. Apakah tanda kekurangan vitamin C yang sangat ketara?

- Mudah tertekan ( stress)
- Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik
- Tapak kaki keras dan kasar
- Luka yang lambat baik
- Mudah selsema/ bersin
 
- Wajah nampak tua berbanding umur (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
- Mudah dapat ulcer
- Mudah demam
- penyakit Skurvi
___________________________________________________

Vitamin C pilihan saya adalah Shaklee. Apa yang membezakan Vitamin C jenama Shaklee dgn yang lain2?
Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungarn berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:

- Kandungan Vitamin C yang tinggi.
- Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
- Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah.

Vitamin B-Complex
Apakah makanan yang mengandungi zat B sebenarnya?
Antara makanan yang mengandungi vitamin B ialah gandum, daging, susu, kacang hijau, ragi, beras, telur, buah-buahan, gandum, ragi, hati, ikan, ginjal, kentang manis dan sebenarnya banyak lagi. Namun kita perlu tahu bahawa vitamin B yang LENGKAP atau nama lainnya ialah B Kompleks terdiri daripada lapan (8) vitamin B.

Apakah B Complex ?
B complex terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu thiamin (B-1),riboflavin (B-2),niacin(B-3),pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin.

Apa kebaikan vitamin B complex sebenarnya?
Banyak keperluan vitamin B complex ini, antaranya ialah untukmengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Apa kelebihan vitamin B complex Shaklee?

Selain lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik ntuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.Teknologi berpaten ini adalah ekslusif bagi Shaklee. 

Secara ringkasnya Vitamin B yang lebih baik mempunyai ciri2 berikut :
  • Sistem penyerapan bioaktif berpaten
  • Kesemua lapan jenis vitamin B yg diperlukan termasuk Biotin
  • Peningkatan penghantaran zat
  • Tablet mudah ditelan



Siapa sebenarnya yang perlu B complex?
Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang
· Terdedah kepada sinaran matahari
· Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
· Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
· Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan.
· Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
· Mereka yang nak nampak cantik dan muda
· · Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
· · Wanita yang mengambil pil perancang
Maka, jika anda mempunyai kekangan dalam memastikan pengambilan vitamin B yang lengkap, cubalah amalkan pengambilan suplemen B Complex...


B-Complex menggemukkan??
Best Vitamins for Weight Reduction
The body’s weight-control or weight-related functions – like appetite, hunger, metabolic rate, metabolism of fats and sugars, calorie-burning, and so on – operate more efficiently with an optimum intake of vitamins. All of them play a part in maintaining optimum health and weight, and many operate together, so it’s not really accurate to single out certain vitamins as being “best” for weight loss. That said, certain vitamins are worth a special mention.The most important vitamins and minerals for weight loss are: Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Choline (part of B-complex), Inositol (part of B-complex), and Vitamin C


Untuk kesan yg lebih memberangsangkan, Set D boleh digunakan bersama ESP..

Apa itu ESP?dan kenapa set utk kulit ada vitamin C, Vitamin E dan Bcomplex?..Mari baca sebahagian entry lama saya..

kenapa esp (soy protin)..bukannye yang lain2 yang ditekan kan?.lecitin ke calcium ke..alfalfa ke....kenelah ada penjelasan disebalik ni semua kan kan?...kite kene tahu apa yang kita makan..dari segi teori dan sains kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri....??? Kulit menjadi kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang.


Tahukah anda bahawa kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah hidup selama 3 minggu dan kemudian akan bertukar kepada sel baru.Dan jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, bagaimana kolagen boleh terbentuk? bagaimana sel baru boleh keluar disamping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sebab tu kulit nampak kusam…


Tahukah anda Sel terbentuk dari protein. Mana datangnya sumber protin? dari ikan, ayam, telur, kekacang.Namun tahukah anda protin tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi?Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protien akan mati... protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius...last2 dapat rasa sedap je..tp zatnye dah hilang..... Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein....


Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseriIn addition to soy protein, sel tadi juga memerlukan vitamn C untuk membentuk kolagen bagi menambahkan kekenyalan kulit. Manakala vitamin E penting untuk saraf dan memberikan awet muda kepada kulit............


Ada sesetengah dari kita memang sudah dikurniakan kulit yang cantik dan mulus..Tidak perlu bersusah payah ke pusat kecantikan, ..tak perlu tempek segala mcm krim ataupun bergantung pada suplemen sangat..tetapi sesetengah dari kita memerlukan bantuan suplemen untuk memiliki kulit yang cantik..

walaubagaimana pun, terpulang kepada anda... apa yang kita makan hari ini bukan memberi kesan sekelip mata…tetapi pelaburan jangka masa panjang tanpa kita sedari. ..Yang pasti kecantkan itu milik setiap insan…dan ianya datang dari Tuhan…banyakkan berselawat dan jangan lupa berdoa setiap kali melihat cermin…kecantikan luaran itu terhasil dari kecantikan dalaman.. renung2kan



menarik bukan??tunggu apa lagi..sms/pm sy 019-9142713 @ fb : yati md zain

26 Dec 2011

Testimoni Ibu Hamil dan Berpantang..


Ini adalah luahan hati pengguna produk shaklee (Pn.Wan Su) semasa hamil dan berpantang..

"Alhamdulillah...hari ni hari terakhir aku berpantang... yahooooo.... yabadabadooooo....gumbiranyaa... mmg tak sabar dan dok menghitung hari...menghitung hari sebab nak keluar rumah..nak p jalan2...sebab pe??? mcm boring dok umah.. sebab berpantang kali ni..badan rasa sihat dan cergas je..seminggu lebih je dah sihat,...tak mcm apa yg aku lalui masa aku berpantang yg dulu...dulu dok umah tak kuar2...dok kat tkt atas
je...nak turun p dapo pon tak bleh..sebab sakit bila turun tangga tu...so abeh je tempoh berpantang tu..maka putih juga lahh kulit aku sebab tak kena matahari..tp puteh pucat...mcm org sakit..bila naik keje kwn2 kata..kurus nampak mcm sakit..haaaa...

bila diingatkan balik saat2 yang aku lalui waktu pantang yang amat mencabar dulu...aduiii mmg terasa ngeri...bersalin anak pertama..jahitan lambat baik...dia punya sakit tu kan...sampai bila org lalu sebelah kite pon terasa ngilu je..sampaikan org tepuk peha kite pon akan rasa sakit ya amat...rasa nak buat penghadang je kat tempat duduk tu..jgn kasik org mai dekat..

anak kedua pun mcm tu...masih ngan problem jahitan...sakit giler...tp kali ni lagi sadis..bila masuk hari ke 30 tu...benang dah reput...tp tempat jahitan masih membengkak...bila jalan macam org baru beranak..owhhh mengingatkan sumer ni..mmg tak bleh jd...aku kena buat sesuatu biar kejadian2 dulu tak berulang..

so bila aku ngandung anak ketiga ni...seawal mengandung aku amek supplement shaklee...bila dah hampir nak bersalin,..aku mencari2..apa yg patut aku consume supaya cepat baik..apa jua saranan kawan2 yg aku rasa elok..aku amalkan..

antara petua yg paling aku carik...cemana nak cepat baik luka jahitan episiotomy tuu...haa ni tips macam mana nak luka jahitan cepat baik..haa petua nya rendam luka jahitan tu ngan air garam..lps tu guna hair dryer dan keringkan tempat luka tu...buat laa tiap kali p buang air kecik...pastikan selalu tukar pad biar sentiasa kering..mmg cepat baik lukanya..10 hari je dah baik..tq pd officemate aku lynn yg bagi petua ni..ohhh satu lagi aku sapu tempat luka jahitan tu dengan jeli gamat healin nama dia lukano..mmg superb...punyelah susah nak dpt gel tu..sebab kata stokist..itu barang panas..lariss la tu maksud dia..carik2 punye carik kat beberapa stokis sumer abis..aku guna en google..rupanya ada jual kat klinik kat taman kosas..dekat je ngan umah.tu pon tinggal satu..

dari segi makanan pon sama..pendek kata..apa saja org kata elok aku sanggup buat..dan beli..melabur sikit tak pe...janji aku tak terseksa menanggung sakit waktu pantang..susah wehh..mana nak jaga anak lagi..mana badan kite tak sihat lagi..pendek citer..bersalin kalini..aku syukur sgt sbb badan terasa cergas..sihat dan bertenaga...

syukurlah pada Allah...kerana mengurniakan aku kesihatan yg baik waktu aku berpantang kali ni..apapun kite kena laa usaha...jgn kedekut utk invest $$ untuk makanan kesihatan...sebab health is wealth...suka ngan motto dr nordin darus ni..if you think wellness products are expensive..try illness..tp aku rasa shaklee ni tak la mahal sgt..sekali beli mcm mahal..tp kalo dibahagikan tiap2 bulan tu...tak byk..sebab satu set ni..boleh tahan 4 bulan..


bukan nak iklan..sebab aku bukan penjual supplement ni..sekadar nak berkongsi kebaikan...ni le yg aku dok telan hari2..terselit satu nutrilite amway calcium..sebab ari tu kehabisan ostometrix so aku kirim ngan jiran..apa pon sumer supplement ni..
satu pelaburan yg berbaloii-baloii..ibu dan baby dapat manfaat darinye..

aku amek full set shaklee untuk lepas berpantang.lps tengok testimoni ibu2 lain yg mengujakan...hasilnya ianya juga berkesan utk aku ..lps beranak..muka tak pucat...badan rasa kuat..luka jahitan cepat baik...haa ini lagi satu yg bestt dan penting susu pon byk.....lagi satu..haa ada lagi tu...tetiba je aku rasa kulit aku cantekk..haa cantekk laa pd aku...memandangkan dulu kulit aku selalu berjerawat..tp sejak preggy...sampai laa skrg..kulit muka aku sekali pon tak naik jerawat..heran..tp aku rasa sebab protein yg aku amek ni la...kulit baby pon tak sensitif..tak de ruam2...aku rasa sapa yg preggy atau akan melahirkan anak..elok laa amek supplement...brand mana2 pon boleh..tp dah tau supplement hat ni elok..wat apa susah2 nak cuba try n error supplement lain yg belum tentu baik....kans...



bajet lawa..sebab kulit licin tak naik jerawat..kikiki..



Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? Kami menyediakan trial pack Shaklee untuk 30 hari consume dengan harga serendah RM70~RM100 per set dan free delivery. Boleh sms kan kepada saya 019-9142713 @ fb yati md zain..

3 Supplement Asas utk KURUS!!!


Basically utk diet.. Anda perlu

Detoks (Fiber/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecitin

  1. Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  2. Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
  3. Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Utk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax.. terpulang pada budget anda .. Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya :..Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman..


Konsultasi percuma ttg pilihan supplemen utk konflik berat badan yg bersesuaian dgn budget anda.Bagi yg berminat, anda boleh hubungi saya di email nomza_cool@yahoo.com ataupun sms ke 019-9142713 utk pesanan. 

 
Full design and idea:jiakreatifelt.com