30 Dec 2012

Vita-Lea larut Air??

Assalamualaikum..
Sebelum ni saya bincang tentang VitaLea nie....dan saya ada sebut yang Vitalea ni larut air....ha..cmne tu?? ok,di entry ni sy akan diskus psl tu..jom kita sama2 baca..saya mungkin akan ulang balik serba sedikit ttg Vitalea terlebih dahulu...kemudian sy akan sentuh ttg tajuk utama kita nie..=)

Pernah tak cuba Vita-Lea (Shaklee punya multivitamin)? Best tau, sebab Vita-Lea Shaklee diformulasi dengan zat besi (Iron Formula). Jika anda dah pernah cuba, saya yakin pasti anda akan rasa perbezaan ketara, apabila anda bertukar makan multivitamin jenama lain pula…

Jom kita tengok sekilas fakta Shaklee Vita-Lea…

“Vita-Lea contains Beta Carotene that helps in the maintenance of growth, vision, and tissue development; Calcium, Phosporus with Vitamin C and D, for healthy bones and teeth; Biotin and Pantothenic acid help to metabolize fats and Vitamin B12 helps in the formation of red blood cells.”

Ringkasnya, sebiji Vita-Lea mengandungi 28 nutrients yang penting, temasuklah 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian. Jika anda hanya makan multivitamin sahaja tanpa vitamin lain, adalah lebih baik jika makan 2 biji Vita-Lea sehari, iaitu sebiji di waktu pagi, dan satu biji lagi di waktu malam.

Siapa yang perlu makan Shaklee Vita-Lea nie?

Secara umumnya, untuk semua orang dewasa yang pentingkan kesihatan optimum. Lebih-lebih lagi kepada penggemar makanan segera, suka makan di luar, dan yang makan ikut selera – bukan ikut gizi seimbang.
Mengandungi Beta Carotene yang membantu mengekalkan pertumbuhan badan, mengawal masalah penglihatan & membantu pembentukan tisu badan.

Diformulasi dengan Iron yang penting untuk pembentukan sel darah merah di dalam badan.
Ibu mengandung yang selalu kena anemia. Tak perlu susah payah makan kerang atau organ dalaman lain. Zat besi perlu untuk pembentukan sel darah merah buat janin/ bayi di dalam kandungan.

Ibu menyusu, terutama yang bayinya dah berumur 6 bulan ke atas. Kajian mendapati kandungan zat besi di dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan. Sebab itu ibu-ibu digalakkan memberi ikan bilis dalam makanan pejal pertama si manja. Dengan pengambilan Vita-Lea, Insya Allah kandungan zat besi di dalam susu ibu dapat di kekalkan pada paras yang selamat. Sebab itu kami cadangkan Vita-Lea di dalam Set Penyusuan Shaklee kami.

Cegah penyakit tiroid atau beguk. Penyakit beguk nie di sebabkan oleh kekurangan iodin dalam badan pesakit. Sebiji vita-lea mengandungi 75 mcg Iodine (as potassium iodide and sea kelp). Jika anda sedang menghidapi, atau diserang beguk, ambil 2 biji Vita-Lea sehari, untuk memperolehi sumber 150 mcgIodine, ya. Insya Allah.

Warning: Accidental overdose of Iron-Containing products is a leading cause of fatal poisoning of children under six!!

Bagaimana rupa Vita-Lea nie? Besar tak?
Hahaa, jom tengok kat gamba bawah tuh... Besar kan?!!

Selalu kita dengar, ada di antara supplements di pasaran yang tidak boleh di hadam dengan baik oleh badan. Akhirnya, supplements itu keluar dari badan bersama-sama dengan sisa perkumuhan yang lain, tanpa nutrien nya dapat diserap sepenuhnya oleh badan. Maka, pelaburan ke atas supplements kelihatan seperti membazir, kerana wang kita turut mengalir bersama-sama ke dalam toilet bowl. Opsss!

Bagaimana pula dengan supplements dan vitamin dari Shaklee?
Berbaloikah wang anda?

Saya faham akan semangat ingin tahu anda yang tinggi itu. Apatah lagi apabila anda melihat saiz fizikal Vita-Lea, yang boleh dikatakan paling besar di antara semua vitamin Shaklee. Untuk melihat bagaimana tindak balas vita-lea di dalam badan kita. Sebagai pengganti sistem badan, saya hanya gunakan secawan air.

Untuk pengetahuan, air ini hanyalah air biasa, pada suhu bilik, tidak panas, tidak suam dan tidak sejuk.


Fakta menarik :

(1) Video ini asalnya ialah 7 minit, tapi, dipendekkan sampai takat pecah dengan lengkap ajer. since takboleh nak upload Video so ni print screen setiap penukaran dari Vitalea tuh.

(2) Tiada faktor luaran kerana tidak goncang cawan, ataupon kacau air itu.

p/s : Sekadar pusingkan cawan sebab nak bagi nampak logo Pooh yang comel. Hehehe.

(3) Warna hijau pada Vita-Lea ialah coating daripada Spirulina.

(4) Rekod yang dapat dicatatkan ialah seperti minit-minit berikut:
00:32 : Buih pertama kelihatan (First bubble's appearance).
01:10 : Spirulina coating di bahagian kiri mula pecah.
01:50 : Spirulina coating di bahagian tengah pecah dan menampakkan isi.
02:17 : Vita-lea telah pecah dengan lengkap sepenuhnya.

(5) Kurang dari 140 saat ialah masa yang diperlukan untuk sebiji Vita-lea larut dalam secawan air biasa dengan sendirinya. Jadi, boleh bayangkan tak bagaimana kadar tindak balas/ tempoh untuk larut di dalam sistem badan kita?

(6) Perhatikan bahawa selepas Vita-Lea melarut, warna air masih kekal SAMA (masih jernih), menunjukkan keaslian Vita-Lea Shaklee, TANPA pewarna tiruan.

(7) Kepada yang mempunyai Vita-Lea, anda juga boleh lakukan eksperimen ini di rumah.

p/s : Bila dah larut sepenuhnya tue, jangan lupa pula minum air tersebut yaa. Sayang tue...♥♥♥

credit
diarisihat.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
Berminat untuk mencuba?? PM Yati Md Zain | sms 0199142713 | id 867582

26 Dec 2012

Vita-Lea adalah Multivitamin

Vita-Lea Shaklee merupakan multivitamin dan multimineral yang pertama dicipta di dunia lebih 90 tahun yang lalu. Ia dikenali sebelum ini sebagai "Vitalized Minerals" yang kemudian disingkatkan menjadi "Vita-Min".


Dengan peningkatan teknologi, bentuknya yang dulu bersifat cecair telah berubah kepada bentuk tablet yang disalut dengan spirulina dan menjadi multivitamin yang paling cepat larut di dalam air dan tubuh manusia.

Apakah keistimewaan Vita-Lea® Iron Formula ini?
  • Merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif dari Shaklee dengan 28 jenis vitamin dan mineral penting yang diformulasikan khusus untuk orang dewasa.
  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal.
  • Teknologi salutan mikro pada Vita-Lea membantu dalam pembebasan segera asid folik dan vitamin B yang perlu dalam menghasilkan dan memelihara sel-sel baru. Tak percaya? Cuba letakkan sebiji Vita-Lea di dalam segelas air dan perhatikan berapa minit yang diambil sebelum ia larut di dalam air.
  • Ianya dikatakn KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel. ia seumpama 2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk...Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji VITALEA ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk...wah..mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk tu?.....

Vita-Lea menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan potensi produk.Jadi, bagi mereka yang tidak sukakan mengambil pelbagai jenis vitamin, mulakanlah dengan Vita-Lea sebagai vitamin yang paling asas untuk meningkatkan kesihatan anda secara menyeluruh dan memberikan tenaga. Antara lain kandungan vitamin dalam Vita-Lea ini adalah Vitamin A, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Thiamin, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6 dan Vitamin B12. Manakala mineral pula adalah seperti kalsium, magnesium, zink, selenium, fosforus dan iodin. 

Tambahan lagi, Vita-Lea diperkayakan dengan zat besi (iron) yang berfungsi untuk membentuk hemoglobin bagi mengangkut oksigen di dalam darah. Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak. pesakit anemia atau sesiapa sahaja yang mengalami luka dan pendarahan yang banyak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang meyusukan anak mudh rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

Vitalea juga banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea. selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

Oleh itu, tidak rugi untuk memiliki produk utama SHAKLEE ini.....
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Berminat untuk mencuba?? PM Yati Md Zain | sms 0199142713 | id 867582

25 Dec 2012

GARLIC


Bawang putih mengandungi kadar karbohidrat yg tinggi, sedikit protein, serat dn sedikit lemak.Ia juga mengandungi byk vitamin dn bahan galian yg penting utk kesihatan terutamanya vit c, zat besi dn potassium. Kajian juga menunjukkan org yg mengambil 10ulas bawang putih selama sebulan boleh menambahkn bhn anti-beku dlm darah.

Antara kebaikan bawang putih untuk kesihatan:
1. menolong mengurangkan tahap kolestrol.
2. mengurangkan tekanan darah tinggi.
3. merangsangkan organ hati mengeluarkan gula dari darah.
4. meredakn sakit sendi yg disebabkan bengkak.
5. menghapuskan bakteria.
6. merangsang sistem kekebalan.
7. mengurangkan serangan lelah.
8. melegakan kekejangan dsebabkn haid,otot,kebas kaki dan tangan.
9. melambatkan proses penuaan.
10. pencegahan kanser. 
--------------------------------------------------------
Antara produk yg laris d jual adalah garlic. Garlic shaklee yg unik dgn mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar termasuk pembentukan alisin.Mengabungkn bawang putih,spearmint dn rosemary. 2 biji garlic bersamaan kita mkn 1 labu bawang putih.
Memandangkan begitu banyak khasiat bawang putih ini adalah d cadangkan mengambil garlic shaklee sebagai penambahan.
Membantu mengekalkan tekanan* darah normal
Kajian menunjukkan yang bawang putih berupaya meningkat kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolestrol apabila diambil sebagai sebahagian daripada diet harian yang sihat. Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terdapat di dalam bawang putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain dalam:
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol.*
  • Menggalakkan kesihatan kardiovaskular.*
  • Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting.*
  • Formulasi Shaklee yang unik.*
  • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.*
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Keistimewaan B Complex

Vitamin B Complex adalah merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut air. Komponen B kompleks terdiri daripada:

  1. B1 (thiamin)
  2. B2 (riboflovin)
  3. B3 (niacin)
  4. B5
  5. B6 (pyridoxine)
  6. B12 (cobalamine)
  7. Acid folic
  8. Asid panthothenic
  9. Biotin
Setiap komponen dalam vitamin B Complex memiliki fungsi khusus. Vitamin ini membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat. Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia.

Tanda - tanda Kekurangan B Complex

  • Depresi
  • Murung
  • Insomnia
  • Kurang selera makan
  • Sembelit
  • Masalah lidah (lidah menjadi merah,sakit,bengkak atau kurng deria rasa)
  • Kurang konsentrasi
  • Mudah tersinggung
  • Melemahkan sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak
  • Pembentukan abnormal sel.
KELEBIHAN B COMPLEX SECARA UMUM
1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
6. Mencegah stress.
7. Menguatkan antibodi tubuh.
8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
11. Mencegah anemia.

KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK
1. Merangsang pertumbuhan.
2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
3. Memberikan tambahan tenaga.

KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA
1. Menambah tenaga.
2. Mengurangkan stress.
3. Melambatkan proses uban di rambut.
4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG
1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
B Complex berfungsi sebagai formula anti-stress yang PENTING (Dr Bruce miller)
___________________________________________________________

B Complex pilihan saya  mestilah B Complex Shaklee... Kenapa B Complex Shaklee??
Sebab B Complex Shaklee ni ada kesemua 8 ahli B Complex. Tak percaya, jom tengok label B Complex kat bawah tuuu. Yang paling besttt... B Complex Shaklee mengandungi asid folik dan biotin. Kedua-dua ini merupakan vitamin B yang paling mahal dan selalunya tidak dibekalkan dengan secukupnya. Jom check label pada botol B Complex anda samada ianya mengandungi biotin dan asid folik atau tidak... Sharing is caring ^-*

Berminat untuk mencuba??? PM Yati Md Zain | sms 0199142713 | id 867582

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

21 Dec 2012

Set Kesuburan untuk pasangan Suami & Isteri

Sebenarnya, menurut kajian yang dibuat oleh Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh dinaikkan dengan pengambilan Multivitamin & Multimineral. Jadi mari kita lihat satu persatu bagaimana Set Kesuburan Shaklee ini membantu dalam kesuburan.

Set kesuburan shaklee untuk 
  • wanita mengandungi vitalea, B Complex, Vita-C, dan GLA Complex, Vitamin E, Alfalfa Complex
  • lelaki mengandungi Vita Lea, B complex, Vita C, Zinc Complex, Vitamin E

Vitalea
Mengandungi 28 vitamin dan mineral yg diperlukan oleh tubuh badan seorg dewasa. Pengambilan Vita-lea sebiji sehari boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan secara menyeluruh. Jadi, suami dan isteri perlu melengkapkan kesihatn diri dengan mengambil multivitamin ini.

B Complex
Suplemen B Complex Shaklee lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neural.

Vitamin C pula untuk pembinaan dan pemulihan sel. Satu tablet Vita C membekalkan 500mg vitamin C. Vita-C Shaklee adalah jenis 'sustained release' di mana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan-lahan dan tahan lebih lama di dlm tubuh badan. Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E dimana ia menjaga kuliti sel sperma. Sperma yg tidak tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah utk bersenyawa dgn ovum

Keistimewaan Vita-E Complex Shaklee adalah ianya lengkap dgn Selenium. Satu capsule sehari membekalkan 400IU vitamin E dan 10mcg Selenium. Vitamin E merupakan salah satu anti-oksidan ygdikatakan mampu menghasilkan sperma dan ovum yg lebih berkualiti.. Selenium pula membantu untuk memaksimakan penghasilan sperma dan menjadikan sperma bergerak lebih tangkas. 

Selain daripada itu, pengambilan Vitamin E juga membantu dlm kehidupan seksual suami dan isteri. Bagi suami, Vitamin E membantu suami lebih bertenaga, mudah teransang, mempunyai ereksi yg lebih lama serta mampu menghasilkan orgasma yg berkualiti. Bagi isteri pula, Vitamin E membantu menstabilkan hormon seterusnya membantu meningkatkan daya seksualnya.

Alfalfa Complex
Membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).

Vitamin/produk yang memainkan peranan dalam kesuburan ini adalah
  • GLA Complex untuk wanita
  • Zinc Complex untuk suami. 
Bagaimana kedua-dua vitamin ini berfungsi?

Gamma Linolenic Acid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega 6. Fungsi GLA untuk wanita adalah menstabilkan hormon serta mengawalatur kitaran haid. Seperti yg kita sedia maklum, kitaran haid yg stabil memudahkan wanita mengenalpasti waktu subur di mana peratusan persenyawaan dpt ditingkatkan. Selain itu, GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi dimana ia memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Cecair mukus yg subur ini juga membantu sperma utk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 hari, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami dan isteri tidak bersama dlm jangkawaktu tersebut.

Zinc  Complex pula membantu menguatkan sperma.

Gabungan nutrien di atas memberikan ada harapan untuk menimang cahaya mata.. Jangan lupa berdoa pada Tuhan agar dikurniakan anak. Yang penting, harus jangan berhenti berusaha & berharap pada-Nya.

Credit
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat??
Hubungi Yati Md Zain | 0199142713 | id 867582

Tips MUDAH HAMIL



Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu anda untuk cepat hamil?
Antara fungsi GLA (gamma linolenic acid) adalah menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)?
Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu. Ini adalah kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.
(Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah di samping mengurangkan tekanan darah)

Bagaimana GLA Complex membantu untuk mudah hamil?


GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 (^__^)

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.
Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur

** Untuk memastikan badan anda dan pasangan anda benar-benar mendapat nutrisi yang sepenuhnya, anda sangat-sangat digalakkan untuk mencuba SET FERTILITY. Sila klik DI SINI untuk maklumat lanjut.

Credit

Wajah Berseri dengan GLA Complex

Wanita lazimnya akan mengambil EPO, Evening Primrose Oil untuk menstabilkan hormon, mencantikkan kulit dan sebagainya. Kajian mendapati pengambilan Gamma linolenic acid (GLA) daripada minyak Evening Primrose secara berterusan membantu masalah jerawat, ekzema atopik, sindrom pra-haid (PMS), psoriasis dan kesihatan kulit. Mereka yang sering dibelenggu masalah ini lazimnya mempunyai paras GLA yang lebih rendah daripada normal. Ujian menunjukkan pengambilan minyak evening primrose yang kaya dengan GLA boleh memperbaiki kelicinan kulit, lembapan serta memperbaiki masalah dermatitis.

Ramai yang bertanya tentang produk EPO Shaklee, mendorong saya untuk berkongsi tentangnya. EPO atau English Primrose Oil, dibuat dari sejenis bunga bernama English Primrose, sekian lama digunakan untuk menyelesaikan masalah wanita dan sakit sendi. Hinggakan nama EPO disalah-sangka sebagai nutrien macam DHA, EPA, etc. EPO sebenarnya minyak dari bunga english primrose.



Dalam minyak english primrose ni mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang berguna untuk selesaikan beberapa masalah tersebut. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee.

Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil? Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO.


Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
Berminat utk mencuba??PM Yati Md Zain | 0199142713 | no.id 867582

20 Dec 2012

Vitamin E : Kini ditambah Grape Seed Extract

Kini Vitamin E telah ditambah dengan Grape Seed Extract..patutla warna pon dah berubah kan?? Dari warna kuning pekat jadi gelap keperangan je tgk...apa yg penting..harga tetap sama..tu yg Syokkk tue!


Tentu ramai yg nak tahu.. kenapa Shaklee tambah ekstrak biji anggur kat vitamin E tu.. kan kan.... bukan saje suka2 yer... meh kita baca kelebihan grape seed extract (ekstrak biji anggur)..

  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..
  • Melambatkan penuaan.
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini jugamembantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.
Wahhhh.....Bestnye bila tahu kepentingan dia...pasti lepas nie makin cun la jawbnyeee!
credit
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

19 Dec 2012

Kolagen Vs Cantik

Assalamualaikum semua....hari ni masuk hari yg ke 11 saya amik SCP nie...kesan dah makin nampak, muka dah mcm licin je, lembut sangatttt.....rasa semakin yakin tau nk berhadapan dengan orang! hmmm...sb tu la org kata perempuan ni tak blh bermusuhan dengan CANTIK ni...rupanya mmg perempuan suka Cantik!

Untuk pengetahuan anda, bila seseorang itu (gadis atau jejaka) meningkat dewasa, banyak protein yang ada dalam kulit mula hilang. Bila dah hilang, kulit akan mula menjadi kedut dan bewarna kusam. So, apa kena mengena dengan kolagennya? Well, kolagen sebenarnya adalah sejenis protein yang ada pada kulit. Boleh dikatakan 80% dari kulit-kulit kita mengandungi kolagen. But apa akan jadi kalau kulit kekurangan kolagen tertentu? Well, anda akan jadi tua! Oh no!


Siapa yang Patut Makan dan Guna Produk Kolagen?

Pelajar (Perempuan dan lelaki)
- Kolagen bagus untuk sesiapa yang ada masalah mudah lupa.

Artis / celebrity
- Semua manusia sukakan model / artis yang berkulit cantik. Shila Amzah pon ada produk kolagen dia sendiri. Ning Baizura juga kalau tak silap.

Mangsa kebakaran 
- Kolagen amat diperlukan untuk replace semula semua kulit yang dah terbakar / melecur.

Lelaki dan Wanita yang nampak tua (Or orang yang makin tua)
- Seseorang itu akan nampak tua bila kulit dia dah start berkedut dan jadi kusam kan? You will need this kolagen untuk counter masalah kulit yang berkedut dan rosak.

Perempuan yang baru lepas bersalin
 - Make sure your husband tak lari selepas dah dapat anak pertama. Hihi.

Bekas pesakit yang ada masalah kulit / parut
- Replace the dead skin and mengurangkan kesan parut dan kulit kasar.

Orang yang mempunyai masalah tidur 
- Collagen bagus untuk orang yang ada masalah tidur. Kolagen ni akan membantu anda supply collagen material in the first sleep cycle. Normal sleep cycle adalah 90 minutes.

Orang yang mudah sakit
- Improve the metabolism

And, collagen ni juga bagus untuk tumbesaran bayi. Dan jangan lupa, Collagen juga boleh didapati dengan banyak dalam baby. So, memang ada collagen yang di ambil dari bahagian badan baby yang dibunuh (digugurkan). So, untuk precaution, sila dapatkan Shaklee Collogen Powder ye!!

 Berminat??? Hubungi Fb Yati Md Zain | 0199142713 | id 867582

Tips Mudah untuk Pilih Set BF


Assalamualaikum...kepada ibu-ibu yang menyusu...terdapat pelbagai pilihan untuk anda sesuai dengan keinginan dan budget anda...pastikan yang TERBAIK untuk anda dan anak anda! Pilih jom...

Set 3M*

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP.
Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?
1. Ibu kepada bayi kembar
2. Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi.
3. Ibu yang nak kumpul stok.
4. Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah.
5. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.

Set E*
Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa & Ostematrix
Siapa yang sesuai ambil?
1. Ibu yang sering keletihan melampau.
2. Ibu yang alah dengan susu lembu.
3. Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium.
4. Ibu yang stress dengan kerja seharian.

Set B*

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C & Alfalfa
Siapa yang perlukannya?
1. Ibu yang tiada masalah penyusuan. Bermakna setiap kali pam/ perah hasilnya melebihi 3oz.
2. Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu.
3. Ibu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan.

Set Eu Four Pack*
Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C & Ostematrix.
1. Ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan susuibu.
2. Ibu yang keletihan.
3. Ibu yang anaknya mempunyai yang alah pada herba.
4. Ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.
Kami akan turut menyediakan jadual pengambilan, tips-tips mengepam dan penyusuan serta konsultasi secara percuma KHAS HANYA UNTUK CUSTOMER saya shj.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Hubungi : Fb Yati Md Zain | 0199142713 |id 867582

Minum Air Kosong : Wajib 3L jika anda ambil Suplemen


Wajib minum air masak banyak kalau kita ambil supplement..kenapa?

Salam..

Air adalah indicator penting bagi kita yang makan supplement (tak kira jenama apa pun)..kenapa ye? Sekurang-kurangnye 3L sehari..banyak tu..Lebih-lebih lagi kalau kita mengambil supplement untuk tambah susu..wajib minum air banyak..


Fakta-fakta yang perlu diketahui tentang kaitan air dan supplement semulajadi Shaklee:
  1. Supplement semulajadi Shaklee membebaskan toksin dari tubuh, dan memperbaiki sel-sel yang rosak. Air amat diperlukan dalam proses ini, jika tidak anda akan mengalami keadaan yang dinamakan healing crisis.
  2. Pengambilan supplement adalah dalam bentuk concentrated iaitu kandungan yang sangat pekat. Kekurangan air akan menyebabkan darah menjadi pekat. Oleh itu perlu banyak minum air. Umpama mengacau sesudu gula dalam sebiji cawan dan sesenduk gula. Satu senduk gula pasti tidak sesuai dilarutkan dalam sebiji cawan, jadi ia memerlukan bekas yang lebih besar iaitu jag.
  3. Berbeza dengan mengambil vitamin dari sumber organik semulajadi (buah-buahan asli), buah-buahan tidak memerlukan air yang banyak kerana ia sendiri sudah mengandungi air. Tahap kepekatan nutrient dalam sebiji buah jauh lebih rendah dari sebiji pil vitamin. Bayangkan sebiji pil Vita-C 500mg Sustained Released sama dengan 7 biji oren. Berapa banyak air dalam 7 biji oren tu?

Oleh itu, apabila mengambil supplement Shaklee, takat pengambilan air mestilah ditambah, melebihi kadar biasa. Biasanya kami mencadangkan 3L air sehari. Saya sendiri minum 2L air kosong hanya sebelum waktu tengah hari. Jadi bolehlah bayangkan berapa banyak air saya minum sehari. Walau bagaimanapun, sekiranya anda tak mengambil sebarang supplement, dinasihatkan agar tidak meminum air dengan kadar sedemikian, kerana ia boleh mencairkan nutrient dalam tubuh. Dalam beberapa keadaan, air yang berlebihan boleh mengurangkan susu badan.



*kredit to shakleetrialpack.com

BREASTFEEDING : SET 3M SEMEMANGNYA LARISSS..















Apa kepentingan setiap supplemen ini ?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan…secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.

Kalsium@ Ostematrix : 
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

Selain itu, kelebihan Kalsium Shaklee ialah:
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan..


ESP @ Energizing Soy Protein :
Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

-----------------------------------------------------------------------
TESTIMONI PENGGUNA

DISCLAIMER : Testimoni ini adalah pengalaman pengguna sendiri. Kesan adalah berbeza kepada individu. Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.





Hubungi : Fb Yati Md Zain | 0199142713 | id 867582

18 Dec 2012

SHAKLEE ESP : TESTIMONI PENGGUNA

Setiap orang akan mempunyai testimoni yang berbeza. Apa yang saya kongsikan hanyalah sebagai satu perkongsian dan tidak boleh dijadikan satu panduan yang pasti. Namun untuk mendapatkan hasil yang hampir sama, pastikan pengambilan supplement lengkap dengan air yang mencukupi, jadual makan yang teratur serta kekerapan mengepam bagi ibu yang menyusukan anak.






















































DISCLAIMER : Testimoni ini adalah pengalaman pengguna sendiri. Kesan adalah berbeza kepada individu. Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.


RESIPI BANCUHAN ESP..yummmyy!!

Ada yang tanya..sedap ke ESP nie??Rasa dia cmne??hah..soya??eee...tak suka lah soya!
Ada jgk yg bgtahu....takkan la nak bancuh ESP ni ngn air masak je???boring la!
Hehe...mcm2 persoalan di minda...utk penetahuan anda...sbb apa ESP ni begitu ISTIMEWA??? Jadi HOT SELLER....jadi REBUTAN RAMAI??? Sbbnya ESP ni dia boleh bancuh/minum dengan pelbagai variasi =)

Belum cuba belum tahu...tp yg penting JANGAN GUNA AIR PANAS (ini akan mematikan protein & khasiat ESP tue...) Jom tgk resipi nie....ha,lps ni tiada alasan lagi dah utk tak nak minum Minuman Berkhasiat nie.









Sedapnyeeeeeeeeeee......yummmyyyyy..yummmyyyy!!! Tunggu pe lagi??? Try it Now!!

17 Dec 2012

Faktor Keguguran Rambut


Masalah keguguran rambut adalah perkara biasa yang melanda orang dewasa, terutama lelaki bila dah berusia dan wanita selepas bersalin. Rambut gugur kadangkala boleh membawa kepada stress, bila melihatkan rambut yang melekat di sikat, di lantai, di bantal dan sebagainya.


Rambut kita sebenarnya sering mengalami proses gugur-tumbuh kembali. Ia adalah proses biasa, dan menjadi lebih teruk sedikit selepas bulan ke-3 (biasanya) kelahiran anak. Seorang ibu akan mengalami keguguran rambut (biasanya dikaitkan dengan habit anak menyembur air liur).
Mari kita tengok gejala-gejala keguguran rambut ni dengan lebih jelas:

Keguguran Rambut Kekal
Androgenetik alopecia
Bagi lelaki, corak kebotakan boleh bermula dari awal, walaupun pada usia remaja atau awal 20-an. Ia biasanya dicirikan oleh garis rambut yang mulai surut surut di sisi dahi dan botak di bahagian atas kepala. Hasil akhir boleh botak separa atau botak terus.
Bagi wanita, biasanya mempunyai keguguran rambut bermula dengan penipisan di bahagian depan, sisi atau bahagian atas . Wanita biasanya mengekalkan garis rambut depan mereka dan jarang mengalami kebotakan lengkap.
Cicatricial alopecia
Keadaan ini jarang berlaku apabila berlaku keradangan terhadap folikel rambut. Parut yang terhasil menyebabkan keguguran rambut yang berkekalan. Kadang-kadang ia bermula dengan penyakit dengan gatal-gatal atau sakit lain.

Keguguran Rambut Sementara
Alopecia areata
Keguguran rambut jenis ini biasanya berlaku setempat. Ia boleh menyebabkan kehilangan rambut setengah-setengah di mana-mana kawasan yang mempunyai rambut, termasuk kening, bulu mata dan janggut. Dalam kes-kes yang jarang berlaku, ia boleh maju menyebabkan keguguran rambut di seluruh badan. Jika kehilangan rambut termasuklah kulit kepala anda, keadaan ini dipanggil alopecia totalis. Jika ia melibatkan seluruh badan anda, ia dipanggil alopecia universalis. Kesakitan dan gatal-gatal boleh menjadi penyebab kehilangan rambut, tetapi gejala yang selalunya minimum.
Effluvium Telogen
Jenis keguguran rambut yang sementara ini berlaku secara tiba-tiba, paling kerap selepas penyakit yang ketara atau tekanan perasaan. Segenggam rambut boleh keluar apabila menyikat atau membasuh rambut anda atau mungkin akan jatuh walaupun diusap dengan lembut. Keguguran rambut jenis ini biasanya menyebabkan keseluruhan penipisan rambut dan tidak sampai botak.
Traction alopecia
Kesan botak boleh berlaku jika anda sering memakai gaya rambut tertentu, seperti pigtails, tocang atau cornrows, atau jika anda menggunakan penggelek yang ketat. Kehilangan rambut biasanya berlaku antara baris atau pada bahagian di mana rambut ditarik ketat.
Effluvium Anagen
Keguguran rambut jenis ini disebabkan oleh kimoterapi.

Punca-Punca Keguguran Rambut Yang Biasa

Demam yang teruk
Selepas mengalami demam yang teruk biasanya seseorang akan mendapati rambutnya mengalami keguguran yang agak serius. Namun ia akan kembali normal.
Melahirkan anak
Tindakbalas hormon menyebabkan seorang ibu yang melahirkan anak mengalami masalah keguguran rambut yang serius. Namun ia akan pulih dalam tempoh 6-12 bulan.
Kekurangan protein
Pengambilan protein yang tidak mencukupi dan pemakanan yang tidak seimbang menyebabkan rambut mengalami masalah. Ini kerana rambut dibina oleh protein.
Pengambilan ubat-ubatan
Sesetengah ubat boleh menyebabkan keguguran rambut berlaku, misalnya ubat darah tinggi, ubat gout dan sebagainya.
Menghidapi penyakit
Keguguran rambut juga boleh manjadi simptom kepada penyakit-penyakit yang mungkin anda tidak sedar sedang menghidapnya. Jalani pemeriksaan sekiranya anda mengalami keguguran rambut yang teruk dengan keadaan kesihatan yang agak tidak memuaskan.

Vitamin Untuk Masalah Rambut
Vitalea (multivitamin dan multimineral)
B Complex
Zinc Complex
Vita-C
Vita-E

credit to MommyLyna

16 Dec 2012

TESTIMONI PENGGUNA COLLAGEN SHAKLEE...MMG HOTT!!!

Assalamualaikum semua...pasti ada di antara anda nak tgk hasil dan keberkesanan setelah try Shaklee Collagen Powder nie kan?? Ha..kat sini pelbagai testimoni yg menarik yg dapat anda baca..semestinya memang SUPER POWER habissss laaa.....;) jeng...jeng....jeng..........

Tengok dulu.... sebelah atas sebelum , sebelah bawah selepas pengambilan Shaklee Collagen Powder selepas 3 kotak (6 minggu). Pengguna adalah ibu kepada 3 orang anak yang masih kecil. 
Kata beliau : " Dah bertahun2 ngan jeragat nih.. Semakin teruk bila mengandung.. Menjadi2. Kesan utama collagen nih.. Sgt terasa kulit kita lembuttt je. Semakin cerah bukan kat muka je.. Tp semua2. Kesan calar2,sunburn..semua xde dah..sebab dulu sy nih mmg ahli persatuan..aktif berjemur,berkhemah sana sini. " 



Pic 1st bleh nampak kerut/kedut kat muka.. Dan putih pucat.. Dan mmg nampak usia sbenar dia hehe.

Pic selepas collagen 1box.. Muka nmpak tegang,muda dan bersemangat. Nnti kalau aunty ni bagi pic dia lagi.l sy share.ni baru 1box collagen..dah tegang muka.

 







Haaaa tu la dia sharing dari mereka.

Ini hanyalah testimoni atau kata-kata dari mereka yg sangat puas hati dengan hasil mengambil Collagen Powder. Anda teruja tak??

Kebanyakan mereka memberi respon terbaik tentang kulit mereka skg dah jadi halus lembut dan gebu saja. Siapa yang taknak cantik kan! Kalau anda nk rasakan yang sama, jom sertai mereka berCollagen! 

Malah anda boleh membuat Cabaran Cantik dengan Collagen Powder Shaklee dalam masa 8 minggu. Hubungi saya untuk konsultasi dan harga menarik ye!

Tips Memilih Kolagen


Tips: Panduan memilih kolagen yang baik dan berkesan
-------------------------------------------------------

>Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (atau cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

>Pilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah.

>Saiz microfine membantu penyerapan yang baik kerana saiz ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil hampir 100% diserap dan memberi kesan lebih cepat.

>Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.

>Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

>Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

>Kolagen juga penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

>Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

>Akhir sekali, pastikan ia selamat dan tidak bertoksin.

Anda sebagai pengguna bijak tentu sekali perlu bijak memilih satu drpd puluhan produk collagen di pasaran. Kalau xtau nk memilih yg mana saya akan mencadangkan Shaklee Collagen Powder yg tentu sekali memenuhi kriteria2 di atas :)

Shaklee Collogen Powder

SHAKLEE COLLOGEN POWDER IS DIFFERENCE


Ramai yang tertanya-tanya...apa yg SPECIAL sangat SCP nie??? Produk lain pon ada jual kolagen nie..murah lagi tu berbanding SCP...hmmm..senang je jwpn dia..adakah anda yakin kolagen yg lain tu dapat beri apa yang SCP bagi??? anda cuba selidik balik..jgn hanya nak murah,nak cepat berkesan...longterm nanti tak pasal2 dapat penyakit lain kan?? Shaklee ni bila nak hasilkan sesuatu produk..pasti akan buat ujian klinikal berkali2, nak jaga betul2 KUALITI dia...biasalah..bila dah cakap Syarikat no.1 di US...mesti dia pon nak jaga status dia kan?? Kita tgk perbezaannya...=)

Shaklee Difference :

a) Tiada aditif: Ramuan serbuk kolagen adalah 100% tulen, semulajadi dan selamat, tiada perangsang, tiada gula, tiada pengawet, tiada pewarna.

b) Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.



c) Mudah: Sangat mudah dilarutkan dalam air, senang dibawa ke mana2, mudah juga untuk dimakan.dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

d) Rasa aneka: Campur dengan dengan minuman buah2an kegemaran, ESP atau pon mealshake.

e) Suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen,

f)  Kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.


g) Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton


Dan semestinya TERBUKTI dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan. Selepas menggunakan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh !!!

Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Kesan-kesan dan faedah-faedah mengambil kolagen:

anti-penuaan > mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
menghidratkan > melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka
mengembalikan keanjalan kulit > meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
melicinkan > meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
menyubur > menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar
mencerah > mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
menegang > membantu menegang dan menganjalkan payudara

Huh...panjang lebar penerangan di atas...tapi tak pe...semua ni saya nak SHARE dengan anda... 
Tak nak nanti orang kata.."dia tu perasan nak lawa sorg2...tanya guna apa tak nak gtau"... hehehe! Jom..kita pakat tampil dengan gaya lebih anggun di tahun 2013 nnti....=) Order yokk!! 

15 Dec 2012

KOLAGEN adalah PROTEIN??

Kajian klinikal telah menunjukkan keberkesanan kolagen telah mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan serta memastikan keanjalan dan kesegaran kulit.

Bagaimanapun ramai yang mempunyai pemahaman yang terhad tentang khasiat kolagen dan tidak sedar akan potensi sepenuhnya terhadap badan kita mahupun bantuan kecantikan.

Sebenarnya  kolagen ini digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel badan baru. Tapi ketika umur kita 25 tahun ke atas, kolagen mula menyusut dalam badan pada kadar 1.5% setahun. Sehingga  umur kita  45 tahun, badan kita dijangka kehilangan sebanyak 30% daripada kolagen semulajadi. Memandangkan kepentingan kolagen terhadap struktur badan, kejadian ini dianggap agak memudaratkan, ditambah pula dengan kadar pengurangan pertumbuhan hormon


Tanda-tanda kulit yang tidak sihat apabila kekurangan kolagen;
  • Jari-jari kaki mulai berketak
  • Rambut semakin halus dan tidak mudah dilentur pada kedudukan asal
  • Rambut hitam mulai perang menandakan kesihatan darah yang menjaga kulit telah lemah
  • Kulit bibir hitam dan kering
  • Kedutan pada bawah mata dengan warna kulit di bawah mata menghitam sebagai tanda banyak kolesterol di bawah kulit
  • Jerawat dan kutil-kutil lemak yang timbul dan kekal pada bahagian bawah ketiak
  • Kulit telinga menjadi tebal dan menghitam
  • Kedutan pada kulit lambat menegang apabila dipicit (simptom skurvi)
  • Masalah tulang
  • Otot yang mengendur
  • Kulit kusam
  • Kulit tidak bermaya
  • Tiada seri
  • Kulit kedut dan mula kendur
  • Pigmentasi kulit /jeragat
  • Cepat letih dan lesu
  • Sakit badan dan sendi
  • Mudah lupa
  • Kurang penglihatan

Menurut laporan daripada Sekolah Perubatan Harvard, pengambilan kerap makanan tambahan kolagen mampu menggantikan kolagen yang hilang dalam badan serta meransang penjanaan kolagen baru. Satu lagi penyelesaian yang lebih radikal merupakan terapi suntikan kolagen, apabila wanita dan lelaki memilih bahagian tertentu bagi suntikan yang menunjukkan kesan serta-merta.


Oh tidak!!!

Adakah ini pilihan TERBAIK anda??Tahukah anda suntikan Botox adalah HARAM???!!! Hasil keputusan Mesyuarat JAKIM berpandangan bahawa isu suntikan Botulinum Toxin Type A ini telah jelas mengandungi perkara-perkara yang diharamkan oleh Islam...sila klik di sini untuk keterangan lanjut..

Dan pilihan saya semestinya SHAKLEE COLLAGEN POWDER.. sememangnya daripada sumber yang halal. Ini kerana sumber kolagen Shaklee adalah terbaik iaitu  bersumber ikan laut dalam, kerana mempunyai nilai protein yang tinggi dan jauh daripada pencemaran.


* Collagen Powder Shaklee TERBUKTI dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8MINGGU.Boleh baca selanjutnya di link ini -faedah dan kelebihannya. 

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi : Fb Yati Md Zain | 0199142713 | id 867582

14 Dec 2012

Vitamin EKSLUSIF untuk PEROKOK


Tahukah anda,perokok akan kehilangan vitamin penting seperti vitamin B, Vitamin C, D dan E  Jika anda seorang perokok, adalah PERLU untuk melindungi badan anda sebanyak mungkin daripada kesan-kesan negative akibat merokok. Vitamin-vitamin penting seperti vitamin B, vitamin C, D dan E akan ’hilang’ dengan merokok. Vitamin ini mengawal fungsi badan yang penting dan membantu mencegah perkembangan penyakit.

Kenapa perlunya Vitamin C untuk perokok?


Oksida di dalam asap rokok mempercepatkan metabolisme vitamin C, menyebabkan bekalan vitamin ini menjadi berkurangan. Pengambilan tambahan Vitamin C boleh mengembalikan tahap Vitamin C pada darah perokok kepada normal. Penyelidik di Hospital Veterans Pentadbiran di Pennsylvania mendapati bahawa tahap normal vitamin C boleh melindungi perokok tegar dari keracunan darah. Kerana vitamin C juga membantu mengawal jumlah kolesterol  di dalam darah, kekurangan Vitamin C boleh merosakkan keupayaan badan untuk menukar kolesterol ke hempedu. Kolesterol kemudian berkumpul dalam aliran darah, ’berkumpul’ di dalam arteri dan boleh menyebabkan aterosklerosis. 

Pengambilan tambahan Vitamin C juga membantu melindungi tahap plasma darah dan fungsi vitamin E, antioksidan kepada badan. Bruce Ames, Ph.D., pengarah Institut Alam Sekitar Pusat Sains Kesihatan Kebangsaan di Universiti California, Berkeley mendapati bahawa perokok tidak makan makanan yang cukup kaya dengan vitamin C. Menurut Dr. Ames, perokok perlu menelan dua atau tiga kali dos harian vitamin C yang disyorkan untuk bukan perokok.

Kenapa perlunya Vitamin E untuk perokok?


Pada tahun 2005, kajian oleh Institut Linus Pauling yang disiarkan dalam "American Journal of Clinical Nutrition," menunjukkan bahawa tahap Vitamin E pada plasma darah  berkurangan dan hilang dengan lebih cepat dalam perokok berbanding bukan perokok. Kerana tahap vitamin E yang rendah, ia tidak memberi perlindungan yang mencukupi terhadap radikal bebas, ini mungkin salah satu sebab-sebab mengapa orang yang merokok boleh  mendapat kanser.

Kenapa perlunya Vitamin D untuk perokok?


Kajian menunjukkan bahawa orang yang merokok boleh menjejaskan metabolisme vitamin D dan kalsium seterusnya meningkatkan risiko osteoporosis.Vitamin D membantu untuk mengawal kalsium dalam badan anda dan membantu mengekalkan kepadatan tulang. Vitamin D boleh membantu perokok melambatkan kadar kehilangan kepadatan tulang.

Kenapa perlunya Vitamin B untuk perokok?

Perokok mempunyai risiko yang lebih besar untuk mendapat kanser paru-paru dan pankreas berbanding dengan bukan perokok, namun risiko ini boleh dikurangkan dengan mendapat vitamin B yang mencukupi. Rachael Stolzenberg-Solomon, Ph.D., di Institut Kanser Kebangsaan di Bethesda, Maryland, mendapati bahawa tahap vitamin B folat adalah lebih rendah pada pesakit yang menghidap barah pankreas. Asid folik, amat penting untuk paru-paru, juga boleh membantu mengurangkan simptom bronkitis pada perokok.  


 Hubungi 0199142713 atau Fb Yati Md Zain | Id 867582 untuk harga istimewa.

credit untuk  Hafsah Mardhiah

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


 
Full design and idea:jiakreatifelt.com